07 huhtikuuta 2014

Uuden opettelua

alkuperäinen julkaisuajankohta: sunnuntai 30. maaliskuuta 2014

Alkaa herätä into opetella uusia juttuja, kun valoisat tunnitkin lisääntyy. Otin viimein puikoille piirakkasukat, tuli vähän itselle pienet, mutta mallineule onnistui. Nyt en sit tiedä mitä mä näille tekisin, omaan jalkaan kun ovat hieman pienet enkä jaksanu alkaa pidennelläkkää. :D Jäivät about kokoon 37.

Piirakoinnin lisäksi halusin saada neonlangat vähän vähenemään, joten tikuttelin jäljelläolevista keltasista pinkkiin yhdistettynä säärystimet - saa sit vaikka sukat jatkeeksi lenkkareihin tai jotain :D Tämmöset niistä sitten tuli:

Näiden lisäksi tuli tehtyä tilarit, joista jätän kuvat piilosille tämän ja tämän linkin taa, koska niitä ei ole vielä saajalleen toimitettu :) Lisäksi tuli ekaa kertaa ikinä tikuteltua ohjeen kanssa pipo, malli Darrin Dropsilta, tässä tulos:

Koukussa!

alkuperäinen julkaisuajankohta: perjantai 21. maaliskuuta 2014

Nyt sekin sitten tapahtui... Jäin koukkuun. :( Kaverin innoittamana lähdin ontelokudeostoksille ja samainen ystävätär sitten opasti alkuun koukuttelun kanssa - tavoitteena kori. Alku aina hankala.. jumiuduin heti neljännellä kierroksella! Pieni konsultaatio ja tiukka ohjeen tuijotaminen lopulta auttoivat senkin kohdan yli ja nyt olis kori poikineen valmiina! Ehkä sitten joskus jokin seuraava kori alkaa olla kunnolla jämäkkä ja ehkä tulevaisuudessa saan suorat seinätkin noihin, hienoo olla pilkunviilaaja. Tässä ensimmäinen, isoin kori ja sen kaksi pikkusisarusta (taitteellinen oli toinen yritys ja jäljelle jääneestä pätkästä tuli tuo kolmas);

Lisäksi mietin jos koristelisin noita tai mahdollisesti tekisin sukkiin koristuksia jatkossa, opettelin youtube-videon avulla kukan virkkaamista (taikasanat olivat crochet flower for absolute beginners :DDD). Kukalla alotin ja sit kokeilin sydämiikin pari väkertää. Tässä tulos:

Sit tarvis enä päättää mihin noit alkaa laittaa kiinni. :D
Tulipas tuossa suoritettuu suursiivouskin, paljon kivempi taas olla kotosalla, kun on raikkaat matot ja pölyttömät kaapinpäälliset! (Oikeesti halusin vaan päästä käyttään mun nättei siivoushansikkaita ;) )


Ja sit viel hännille työlistan päivitystä;
* Sukat, LXX, perus raidoitettu (viimeistelyä vaille)
* Sukat, 41, palmikko reunassa (puikoilla - ei tuu polvimittaa :D)
* Baby-sukat, vauva
* Polkkapiirakat, 41
* Luovuusprojekti - sukat, lapaset tms
* Neulebokserit mallia kärsäkäs!
* Sukat, 42 (puikoilla)

(valmistuneet tilarit, kuva tässä ja tässä)

Villasukkaystävyyttä

alkuperäinen julkaisuajankohta: tiistai 11. maaliskuuta 2014

IMG_1462-normal.jpg

Osallistuin villasukkaystävärinkiin, jossa oli tarkoituksena lähettää nimetylle ystävälle villsukat, kerä lankaa, sukkaohje ja noin 15e arvosta muuta tavaraa. ^^ Itse sain nämä omalta villasukkaystävältäni, kadehdin tuota käsialaa! Ihanan ilmavaa verrattuna mun ylitiukalle vedettyyn käsialaan... No, ehkä mä vielä opin vähän löysäämään. :)

Osui muuten ihan loistavaan väliin noi bambutikut! Mulla on toiset 3,5mm bambut ihan hajoomispisteessä ja pikkusen taipumaisillaan poikki. Ajattelin et viikonloppuna Lankamaailmassa piipahtaessa tarvii ostaa uudet, mutta nää poisti sen tarpeen! Ihanaa. :) Samoin erityisen ihana oli toi raitalankakerä, on niin herkullinen väri. :) Iso kiitos!

Vähän mietityttää, kun en oman sukkaystäväni suunnalta ole mitään viestiä nähnyt, enkä löynny kansiota jossa tämän kyseisen rinkulan sukkia ja paketteja ois näkyvillä. Etenkin kun tekemäni paketin kanssa oli niin paljon vastoinkäymisiä - ensin aloitin sukat mallineuleella - ei näyttänyt hyvältä ja purkuun, vaihdoin mallia ja alusta.. No, ei näytä hyvältä, purkuun.. Alusta uudella mallilla.. Liian muodoton, purkuun... Alusta uudella silmukkamäärillä, liian pieni, purkuun.. Langanvaihto.. Uusi malli.. Liian tiukka, purkuun.. Alusta.. Liian leveä, purkuun. Sitten pääsin viimein viimoiseen, perusmalliin Nalle Kukkaketo Päivänkakkara -langasta. Omasta mielestäni ihanan keväisä, mutta en sitte tiedä mitä saaja niistä tuumas, kun en saanu mitään kivaa kuvioneuletta aikaseksi. :/ Ja unohdin vielä ensilähetyksellä osan paketista kaappiin, kun niin kiirellä tuli lähdettyä samassa hötäkässä leirillekin. :D

Asiasta kukkapurkkiin; Ihanaa, Sinellin paketti saapui! Avaimenperärenkaita ja magneetteja.. Saan viimein noita minivilliksii käytössä toimivaan muotoon. ^^ Saas nähdä minne päin maailmaa itse kukin niistä mahtaakaan lähteä. ;D

Ja tämän postauksen taka-ajatukseen - päivittämään työlistaa.
* Sukat, LXX, perus raidoitettu (puikoilla)
* Sukat, 43, perus (puikoilla)
* Sukat, 41, palmikko reunassa (puikoilla - ei tuu polvimittaa :D)
* Baby-sukat, vauva
* Polkkapiirakat, 41
* Luovuusprojekti - sukat, lapaset tms
* Neulebokserit mallia kärsäkäs!
* Sukat, XX

Voikkarikokeilu: Savulohi

alkuperäinen julkaisuajankohta: maanantai 3. maaliskuuta 2014

Uskalsin viimein kokeilla jotakin muutakin kuin vakivoikkarin tekemistä. Uudet päästäsävelletyt täytteet kokeilussa ja samalla perusohjetta siihen, miten saa hyvän voileipäkakun aikaiseksi. Ei se ole niin vaikeaa kuin mitä kylillä kuulee :)
Ensimmäisenä tarvitaan värkit:
* Leipää (paahtoleipä, limppu, mikä vaan maistuu. Tässä käytin Vaasan Isoa moniviljapaahtista)
* Savulohta
* Creme Bonjour Savulohi & piparjuuri
* Creme Bonjour Yrttitarha
* 1 sitruuna
* Tuoretta tilliä
* Majoneesia
* 1 prk ranskankermaa
* 1 prk kermaviiliä
* kostutukseen maitoa (tai vettä, miten vaan)

Sit aloitetaan: Leikataan paahtiksista reunat pois. Jos satuit ostamaan kokonaisen limpun, leikkaamattoman, voit veistellä siitä reunat ja leikata sen suoraan 3 osaan pituussuunnassa.

Kokeile, montako palaa valitsemallesi alustalle menee - mulla mahtui änkemällä neljä, helposti kolme. Laitoin siis 3,5, jotta saan leivät menemään seuraavalla kerroksella eri kohtiin ja kakusta tulee vakaampi. Tämän pohjakerroksen mittailun tehtyäni leikkasin pari lisäviipaletta reunattomiksi jotta sain riittävästi leipää joka kerrokseen (10,5 palaa kaikkiaan)

Sitten sotkemaan! Eli täytteiden tekoon. Kippaa kippoon savulohi & piparjuuri -bonjour ja kermis perään. Silppua joukon jatkeeksi savulohta - varmista ettei siinä ole ruotoja!  Ja heitä mössöön. Lusikalla rajumman puoleisesti sekoittaessa se kalakin sieltä menee mukavaksi silpuksi joka tapauksessa. Tadaa! Ensimmäinen täyte valmis. Halutessasi voit heittää ruokalusikallisen tai pari majoneesia sekaan, sillä saa mönjää hiukan notkeemmaksi ja ainahan siitä hiukan makuakin irtoaa. :)

Toka täyte: Uus kippo, sinne yrttitarha -bonjour ja ranskankerma. Silppua sitten tilliä aika reilusti mukaan. Laitoin ite helposti noin kolmanneksen tosta mun koko kasviksestani (kaupasta ostettu ruukkutilli, tämä oli varsin tuuheaa sorttia). Majoneesia voi heittää tännekin, hyvä jatke ja notkiste. Pakko ei ole. :D Puolita sitruuna, siemenet pois ja purista toinen puoliska kokonaan sekaan. Toisella puolikkaalla lähdetään sit jo hienosäätöön - mun mielestä anto kivan raikkauden siihen, joten puristin toisestaki puolikkaasta ehkä puolet mehuista ja maistelin välillä, lisäsin tilliä jos oli tarvis ja sillee. :) Sekoittelua niihin väleihin kun siltä tuntuu, kunhan lopputulos on semmonen ettei siel oo yhtäkkiä puolikasta purkkia bonjouria yhtenä kimpaleena. :) Tasaisuus kunniaan! Jos on turhan raskaanoloista sekoittaa vielä sitruunamehunkin jälkeen, voi majolla pehmentää.

Tositoimiin, eli täyttämiseen; kostuta ensin maidolla (tai vedellä) ne alimmaiset leivät. Laitoin alempaan kerrokseen tätä jälkimmäistä täytettä, mutta sillä ei oo mitään merkitystä kumpaa laittaa kumpaanki kerrokseen. :D Reilusti täytettä, pieni tasoitus lusikanpohjalla vaikka siinä heti ja sit toinen kerros leipää päälle. Mun pohjimmaisessa kerroksessa oli vasemmalta "lukien" ensin kolme kokonaista leipää ja sit se puolikas, joten tokaan kerrokseen laitoin eka puolikkaan ja sit ne kolme täyttä. Jos leipien saumat osuu samoihin kohtiin, kakku halkeaa tai kallistuu irti niistä kohdista helpommin. Suosittelen siis tätä mun tyyliä mielummin :) Jos käytät vaikka neljää täysikokoista leivänpalaa, voit silti halkaista niistä yhden ja sijoittaa palat eri kohtiin eri kerroksissa.
Uusi leipäkerros taas kostutetaan kevyesti millä ikinä liemellä kostutatkaan, tässä siis maito:

Ja koska en huomannu ottaa vaihekuvia sen tarkemmin edellisestä kerroksesta täytettä, tässä toisesta, mutta hommassa ei ole mitään eroa: Ensin isot lusikalliset päälle, sit tasotetaan lusikan pohjalla, lisätään jos tuntuu siltä jne..

Sit jos haluat ja täytettä on reilusti vielä, voi tähän kohtaan laittaa taas kerroksen ja lisää täytettä, mutta mä pistin kannen tähän kohtaan. Eli viimeinen kerros leipiä ja vähän reilumpi kostutus päälle (alemmat kerrokset saa kosteutta hiukan niistä täytteistä, mutta kansi ei). Sit koko komeus elmukelmutetaan ja laitetaan jääkaappiin imemään makuja hetkeksi (tämä oli tunnin mut yleensä tapaan pitää yön yli / useita tunteja, jolloin sitä täytteen makua on siinä leivässäkin mukavasti). Päälle voi laittaa painon, kirjan tai maitopurkin tai mitä ny tykkää. :D

Sit hetki lepoa tai muuta hääräämistä ja palataan takasin kakun pariin myöhemmin. Otetaan se pois kaapista ja koska painon alla se on littaantunu hiukan, voi olla syytä käsin muotoilla pursunneita täytteitä ja oikoa kulmia ennenkö ottaa kelmun pois. Sit laitetaan päälle ohut kerros majoa tai jos tahtoo niin jommasta kummasta bonjourista voi tehdä myös kuorrutteen joka pinnalle (mulla oli vaan yks kumpaakin, joten laitoin majoo päälle. Näistä bonjoureista oisin laittanu päälliseksi joko 1prk kermistä + bonjour tai sit ranskankermapurkki + bonjour - 1prk+1prk kumminkin).

Koristeluun kannattaa laittaa esiin niitä makuja mitä siellä sisälläkin on, jottei jää epäselväksi. Mä siis nätisti koitin irrottaa kalasta palasia ja ladoin ne tohon ja väliin tilliä. Koska puristin vaan vähän mehua siitä toisesta sitruunanpuolikkaasta, otin viipaleen melkein ehjää hedelmälihaa siitä ja pilkoin pienemmiks ja heitin kans tohon päälle :) Reunoille ois voinu toki laittaa päällystettä, jompaa kumpaa täytettä, salaatinlehtiä, kurkkua, ihan mitä vaan mut en jaksanu alkaa takuta asettelemisen kanssa. ^^

Sit mietitään et mitäs noiden ylijääneiden kanssa.. Reunat kulhoon ja täytteet toisiin ja tarjolle! Maistuu ^^ Tokihan noita voi ihan muutenkin leivän päälle heittää, mut tälleen tulee ainaki reunuksetki syötyä (vaikka ei muutoin kelpaiskaan). :)

Toivottavasti edes joku saa uskalluksen tai innonpuuskan tästä ja kokeilee. ^^

Leiritikkuamisia

alkuperäinen julkaisuajankohta: sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Ripari takana, olipa taas hauskaa pitkästä aikaa! Kaikenmaailman ihmeellisiä ja kummallisia läppiä, sattumuksia ja sensellaisia. Matkalla leiripaikkaa kohden postasi nuorisotyöntekijä faceen kysymyksen, montako sukkaa tikkuaisin leirin aikana. Tulos oli 8 minivillistä ja yksi monsterikokoinen :) Todistusaineistot:

Ruskeat sukat menevät siis seurakunnan villasukkakeräykseen (lahjoitetaan villasukat kaikille 90 v ja vanhemmille, jos oikein käsitin), mutta pari toistaiseksi puuttuu. Tavoite saada sekin kasaan viikon loppuun mennessä, kokoa siro 45.
Yllä olevassa kuvassa on vain 7 minivillistä ja tuo monsteri. Yksi mini jäi matkalla pois kyydistä; erään isosen avaimenperäksi - tai mihin sitten päätyikään. Tässä kuitenkin siitä vielä kuva:

Salamyhkyröitä ja miniä!

alkuperäinen julkaisuajankohta: sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Jo on tullut oltua kumman pitkä aika hiljaa blogin suhteen, tosin ei kyllä siitä syystä etteivätkö tikut olisi sauhunneet. Tälle ajankohdalle on vain osunut kumman monta salamyhkäistä projektia, villasukkaystävää ja kaveriporukan tilaamat sukat, joita ei saa julkaista ennenkö koko setti on valmis. Villasukkaystävän paketti on jo lähetetty, vaikka aikaa siihen oli helmikuun loppuun saakka, mutta koska suuntaan pitkästä aikaa riparinvetohommiin, en pääse postituspaikkoja liki enää tämän kuun aikana. Kuvaa en silti julkaise ennenkuin paketti on varmasti saavuttanut saajansa!

Kuitenkin; on tässä sellaistakin mitä uskaltaa, voi ja haluaa raportoida! Hullaannuin ihan totaalisesti minivillasukista, varmaan siellä samaisessa Voihan Villasukassa näin sellaisenkin ensikertaa.. Piti sitte koittaa, kun alkaa noita jämäkeriä taas olla ja iski näpertämisen kaipuu.. Yksi piti siis kokeilla, mutta nyt niitä on jo vino pino; eksyipä joukkoon siskolle tehty lapanenkin.


Käytetyt langat; 7 veljestä jättiraita (?), punasävyinen, 7 veljestä polkka, vihreäsävyinen, lapasessa 7 veljestä jättiraita, siniharmaavalkoinen - puikot 2,75, 4s/puikko. Viimeisen kuvan pariskunta on nallea jonka nimeä en tiedä, samasta kerästä ovat kumpainenkin. Selvitettyä sais vaan ei jaksa :D Lisäksi jonnekin laukun tai lattianpohjalle on päässyt hukkumaan Nalle Kukkaketo Päivänkakkarasta tehty minisukka. Nalleissa käytössä oli 2mm puikot, sama 4s/puikko.

Kutimet, käsisaha ja kaulin

alkuperäinen julkaisuajankohta: maanantai 10. helmikuuta 2014

Päivän apuvälineet otsikossa. Tuli taas oltua ahkera, muka, vaikka todellisuudessa tämä lienee oleellisten asioiden sivuun lykkäämistä. Taino, energiaa on niin paljon, etten mitenkään pystyisi istumaan koneella naputtamassa, joten tulipa saatua jotakin aikaiseksikin.
Aloitetaan vaikka niistä kutimista. Pitkän aikaa on tullu kattottua junasukkia, aluksi eivät yhtään miellyttäneet silmää mutta pakkohan se oli joka tapauksessa kokeilla. Sopivasti oli pätkä valkoista seiskaveikkaa ja kolmosen puikot; Lankahelvetin ohjeella tehtynä. Taitavat lentää jemmakoriin odottamaan tulevaa omistajaansa. :) Ihan kiva oli lopulta tehdä, ei tuntunut varsikaan loputtomalta ku sai vähän väliä vaihtaa neuletta :)

Käsisaha. Tehtiin miehen kanssa diili, että minä opetan kutimien käyttöä ja saan vastineeksi käsisahan peruskurssin. Kurssin lopputyö on tässä, suunniteltu itse, sahailtu itse ja suurimmaksi osaksi vielä kasattukin omatoimisesti. Sen verran on vehkeellä painoa, että uskon sen jonkun vuoden kyllä helposti kestävän. :) Vielä varmaan tarvis maalisutia tuolle näyttää, ehkä vähän hiekkapaperiakin mutta toistaiseksi saa olla tuossa kunnossa ^^

Kaulin! Pitkästä aikaa iski into leipoa. Ajattelin kaksinkertaista pullataikinaa, mutta kardemumma riitti vain yhteen satsiin. Oli itseasiassa varmaan parempikin niin, siitä on tovi kun viimeksi on tullu pullia pyöriteltyä (taito oli tallella! Kahden pullan yhtäaikainen pyörittelykin sujui alkukankeuden jälkeen) joten kädet meinas vähän väsyä. :D Ensimmäisestä taikinasta tuli siis normipullia, laskiaispulliksi päätynysiä ja toisesta satsista jonka tänään sitten tein tuli vino pino korvapuusteja. Nää mun laskiaispullat ei ollu ihan perinteisiä, päivällä tyrkkäsin täytteeksi kermavaahdon lisäksi mangopilttiä ja illalla banaanisiivuja! Vähän jäi suklaankaipuu.... :D

Lisäksi tossa varmaan viikko sitten tuli ompelunssailtua suojapussi ompelukoneelle, tuo mukana tullut kovahkoa muovia ollut kun ei oikeen käsittelyä kestäny ja oli ihan riekaleina jo kauan sitten. Sitäpaitsi se oli ruma. Tylsä. :D Kaupungissa piipahtaessa tulin ostaneeksi Eurokankaan palapuolelta kympillä palakassin josta tämäkin kangas sitten löytyi. Ihana kuosi :) Sainpas jotakin vihreää tuollekin pöydälle!

Sitte sitä projektilistaa:
* Sukat, 45, perus raidoitettu (puikoilla)
* Sukat, 41, perus raidoitettu
* Sukat, 43, perus raidoitettu
* Sukat, LXX, perus raidoitettu
* Sukat, 41, perus raidoitettu
* Sukat, 43, perus
* Polvisukat, 41, palmikko reunassa (puikoilla)
* Yllärisukat, 41, (puikoilla, jo 4. kerta.... :D)
* Baby-sukat, vauva
* Polkkapiirakat, 41
* Tuubihuivi
* Luovuusprojekti - sukat, lapaset tms
* Neulebokserit mallia kärsäkäs!

Hattivatteja ja jämäreitä

alkuperäinen julkaisuajankohta: lauantai 8. helmikuuta 2014

Taitaa olla hiljallen aika listata projektit, jotta ihan selkeästi näkee mitä kaikkea on tehtävänä ja mihin mennessä. Sais jotain tuntua siitä, miten tehokas tikkuaja sitä sitte oikeestaan onkaan. Lisään siis projektilistan merkinnän häntäpäähän. :)
Tässä kumminkin nyt näitä tähän väliin valmistuneita; Hattivatit! Mies sellaisia pyysi, jotenka pistin sitten tikkua heilumaan. Vastaavia en ainakaan googlettamalla löytänyt ja muutenkin ovat itsetehdyn näköisetkin - ainutlaatuiset!

Hattisten lisäksi sain viimein valmiiksi nallejämärit. Kivaa lankaa muuten, mutta niin hidasta tehdä verrattuna seiskaveikkaan! Tällaiset tippu puikoilta:


Sitte sitä projektilistaa:
* Sukat, 45, perus raidoitettu (puikoilla)
* Sukat, 41, perus raidoitettu
* Sukat, 43, perus raidoitettu
* Sukat, LXX, perus raidoitettu
* Sukat, XX, perus raidoitettu
* Sukat, 43, perus
* Polvisukat, 41, palmikko reunassa (puikoilla)
* Junasukat, lapsi (puikoilla)
* Baby-sukat, vauva
* Polkkapiirakat, 41
* Tuubihuivi
* Luovuusprojekti - sukat, lapaset tms

Lunta ja limeä!

alkuperäinen julkaisuajankohta: keskiviikko 29. tammikuuta 2014

Jostain syystä tuntuu et mulle iski semmonen lumi&lime-kausi noiden neulosten suhteen. Käsityökorissa lojui pariton vihreä tennarisukka ilman kengännauhoja, joten tulin sitten pohtineeksi josko se kaverille kelpaisi sillä oletuksella että kutaisen (mikä ihmeen sana, neulaisen, tikkuaisen..? Ei kuulosta sen paremmalta... :DD) sille parin. Sukan vihreää (taisi olla Marttojen juhlaväri) ei kuitenkaan pientä nykeröä enempää ollut joten päätin sitten tehdä sukkaparista "Robin-sukat", eli toiseen käänteisinä värit. Näytti kuitenkin ihan kelvolta ja saajalleen kelpasi joten mikäs siinä :)

Siinä sitten pientä limen vihreää jämäpalleroista käsissä pyöritellessäni ajattelin ääneen että mikähän ois seuraava projekti. Ihan orpo olo, kun puikoilla ei ollut mitään. Sisko siitä sitten hihkaisi että tees ny lapaset - moneen otteeseen kun oon meinannu mutta sopivaa väliä ei muka oo ilmenny. No, eikun silmukoita luomaan ja silmä kovana ohjeita ihmettelemään, niin netistä kuin isovanhemman ja pikkusiskon suusta. Lapasethan siitä sitten syntyi, vähän pitkänmalliset mutta ihan hyvät ensimmäisiksi omatekoisiksi lapasiksi ikinä. Selkämykseen piti vähän saada hifistellä joten kokeilin ananaskuviota, johon sain vinkin Suvikummusta. Oli vähän työlästä mutta kyllä siinäkin sitten vauhtiin pääsi - nähtävästi niin paljon että meni lapanen pitkäksi. :D

Voihan villasukka-ryhmässä oli tänään pieni kilpailunpoikanen. Haaste oli tikuta kolmen vartin verran ja laskeskella sitten aikaansaannostaan. Sattuipa olemaan tunnin verran tyhjää odotteluaikaa joten tartuin kutimiin ja pääsin viimein käsiksi tuohon herkulliseen seiskaveikan karnevaali-lankaan! Tikkusin kaikkiaan 27 ja 3/4 kierrosta, yhteensä 1554 silmukkaa. 14 silmukkaa per puikko, eli viimeisen 28:nnen kierroksen viimeinen puikko jäi kokonaisuudessaan tikkuamatta. 9cm syntyi siis vajaassa tunnissa 2o2n -joustinta! (Ja voi herkku miltä tuo lanka näyttää livenä, paljon nätimpi kuin kuvissa!)

Vielä viimeisenä silauksena mieskulta päätti yllättää mut ompelukonepöydällä. Sellaisen se sitten askartelikin. Tässä siitäkin vielä todistusaineistot:

Parempi järjestys, parempi mieli! 2nd edition

alkuperäinen julkaisuajankohta: perjantai 24. tammikuuta 2014

Into senkun jatkuu. Aloitetaan nyt suunnilleen oikeassa aikajärjestyksessä, eli sukista jotka tein tädilleni. Teddyä ja Viiviä. Jaoin Teddykerän puoliksi ja tein vartta niin pitkälti kuin lankaa riitti - lähes polvikorkuiseksi saakka yhdellä kerällä pääsi. Viivi on taas akryylilankaa, jonka kestävyydestä Voihan Villasukka! -ryhmässä facebookissa oli taas moitetta. Ei siis Viivistä suoraan, mutta akryylilangasta. Eipä tuo haittane, näillä kun vain lämmitellään ilman tallusteluita. :) Virkatuista kukista luin varmaan kymmenkuntaa eri ohjetta, mutta ei vaan mene perille. Pitäis olla joku vieressä kädesä pitäen opettamassa. Keskiosan ja terälehtien alkukerroksen ymmärsin kuitenkin tehdä, joten sellaiseksi ne sitten jätin. Eihän ne ammattityöltä näytä, mutta tarvitteeko niiden edes?

Järjestelmällisyysprojekti jatkuu, sillä totesin lankakorin olevan turhan matalalla jos se on lattialla ja tiellä, jos se on pöydällä. Se kuitenkin on melko suuri kapistus. :D Piirtelin sitten mieskullan töissäollessa paperille muutamia viivoja, kunnes päätin että tämmöisen hyllyn mä haluan! Matalan tason, jolle voi laittaa lankakorin irti maasta ja jossa olis mahdollisesti alataso jonne vois sujauttaa pari orthex-koria. Säilytystilaa ei ikinä ole liikaa! (Etenkään tämän jatkuvan neuloosin vuoksi kun niitä sukkia tippuu puikoilta melko tahdilla.) Piirsin sitten paperille et tämmösen tahdon ja mies toteutti ja lisäsi vielä hieman omaa maustetta koristeilla. Hyvin se tuohon mun mielestä istuu. ^^

Parempi järjestys, parempi mieli!

alkuperäinen julkaisuajankohta: keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kauan aikaa on tullu mietittyä et minne noi langat sais järkevästi ja lajitelluksi. Kokeilin jo tavallisia orthexin muovikoreja, mutten pitänyt siitä miltä ne näytti (tylsät, tahdon jotain missä on enemmän asennetta). Muistelin sitten varastosta löytyvän suuren punoskorin, johon koko komeus saattaisi mahtua. Heitin korin pohjalle yhden parittoman verhon, etteivät langat jää mahdollisin punoksen törröttimiin kiinni. Ihan hyvä se on, korissa itsessään kun pidin 7 veljestä-langat ja "satunnaiset" (Fannyt, Hjertegarnin langat, huivilangat ym erikoiset), aiemmin tekemääni pussiin sijoitin isoveljet ja koriin suurehkoon kukkaruukkuun nallet.

Kävin samalla hakemassa myös varastoon lojumaan jääneen pöydän, jossa on alla laskutaso ja renkaat. Pöytälevy oli paljon likaisempi ja naarmuisempi kuin muistin, eikä sille ollut oikein mitään tehtävissä. En ehkä ole kovin loistava ompelukoneen kanssa, mutta hurautin siihen pussinomaisen päällisen valkoisesta kankaasta, lyhennetyistä verhoista jääneistä paloista sekä alunperin tyynykankaaksi ostetusta vihreästä ruutukankaasta. Kiinnityksen virkaa hoitaa alareunaan tehty narukuja, johon letitin narun 7 veljeksestä ja ruskeasta Viivistä.

Olen myös hyvän aikaa manannut käsityöpussukassa irtona sekaisin kiliseviä puikkoja. 3,5 sekoittuvat 3 ja 4 koon puikkoihin ja oikean viisikon etsimiseen kuluu turhaa aikaa. Astiakaappia siivotessa löysin lasipurkin, josta olin joskus vuosia sitten liuottanut etiketit kokonaan pois ja totesin sen olevan riittävän hyvä tähän virkaan. Tikkusin purkin päälle neliskanttisen (en jaksanut alkaa pyöristelemään palasta) tilkun harmaasta Hileestä ja tein siihen reikiä langankierroilla. Lopuksi juoksutin Isoveli-langasta narun reunojen ympäri ja kiristin rusetilla purkin kaulaan. Toimittaa virkaansa hyvin, vaikken ihan tyytyväinen lopputulokseen olekaan. Sitten kun saa taas aikaan voisi joka paikassa kummittelevasta vihreästä ruutukankaasta tehdä purkille päällisen tai jonkin koristeen.

Viimeisenä järjestelmällisyysoperaationa tein itselleni hädänomaiseen tarpeeseen neulatyynyn. Tähän saakka neulat ovat säilyneet samassa rasiassa missä ne on ostettu; sieltä on sitten ongittu sormin ja järjestelty huulille odottelemaan kiinnitysvuoroa. Kauhean hidasta ja epäkäytännöllistä. :D Kangaskorista tarttui hauskaa oravakangasta (boksereista kotoisin :D) sekä samaa joka puolella kummittelevaa vihreää ruutukangasta. Pohjaan keinuksi laitoin pahvinpalan, jottei tyynystä mene vahingossakaan neula läpi. Täytteenä on tavallista vanua.