25 elokuuta 2016

Oi piparminttu!

Piparminttu, lakrista ja rosmariini. Ai että. Raikasta ja hellivää. Jalkakylpypommit siis!Anoppilassa järjestetään ravintolapäivä lauantaina, paria eri lajiketta keittoa on tarjolla nälkäisille paikallisille. Appiukon ehdotuksesta paikan päälle tulee myös pieni myyntipiste, josta löytyy neuletuotteita sekä kylpypommeja. Nämä kylpypommit askartelimme anopin kanssa alkuviikosta.

Kylpypommit on valmistettu jo tutulla Ruususuun ja Huvikummun ohjeella. Eteerisinä öljyinä käytin piparminttua ja rosmariinia, siihen viitaten kussakin pakkauksessa on koristeena rosmariininoksa. Etiketit askartelin Wordin avulla ja kiinnitin purkkeihin kuvioteipillä (joka ei muuten pysynyt, piti vahvistaa perinteisellä kirkkaalla lisäksi). Pinkkikantisissa rasioissa on pommien lisäksi ruusun terälehtiä, joita voi heittää kylpyyn tuomaan lisää ylellisyydentuntua. Mukaan pakkasin valokuvakehykseen tehdyn hintakyltin ja toimitin anopille. Ensivaikutelma purkeista ainakin oli vaikuttunut, nyt sitten vaan katsotaan kuinka viikonloppuna käy. :) Alla vielä kuva teipeistä.Kevään ja kesän neulelapset

Hiljaisuudesta huolimatta neuleita on kevään ja kesän mittaan kyllä puikoilta putoillut, joskin hieman verkkaisempaan tahtiin. Viimeiset muutamat kuukaudet on kyllä hujahtaneet ihan mielipuolista vauhtia ohitse, mutta nyt on hieman varaa hengittää välillä ja tarttua näin sateiden tultua tiukemmin lankakerään ja puikkosettiin.Näihin kevään ja kesän aikana valmiiksi tikuteltuihin kuuluu useampi JyJy-työkin, vaikka itse projekti hieman laukesikin käsiin. Tässä siitä esimerkki, jämälankalapaset. Turkoosit pätkät meni loppuun (tosin toinen jämäkerä taitaa samaa väriä vielä olla) ja sekä keltaisesta että tiikeriraitaisesta jäi vain hyvin hyvin vähän jäljelle. Kuva on hieman epätarkka lapasten osalta mutta kyllä siitä näkee. :D Toisessa kuvassa tarkennus oli kohdillaan, mutta maisema takana ei niin kovin vaikuttava joten tämä ajanee asiansa. ^^Myöskin nämä oli projektissa osana, langon villasukat. Vähän meni aikaa ennenkö ne kameran alle sai, mutta onpa valmiina ja nyt ne voi sitten jo saajalleen luovuttaa. Juuri ajoissa syksyn viileneviin iltoihin! Seiskaveikkaa ja jämiä raidoituksessa hyödyntäen.Tämä lanka - 7 veljestä Polkka - kuului niihin joita oli vaan pakko ostaa koska näytti niin herkulliselta. Kivoiksi sukiksihan se taipui, alunperin piti tehdä perussukat mutta kyllästyin ajatukseen jo ensimmäisen kymmenen joustinkerroksen jälkeen ja aloin pyörittää jalan ulkosyrjällä palmikkoa. Vähän heikosti se etäältä erottuu, mutta ihan läheltä tutkittuna on ihan kiva lisä. :) Kantapää on tehty ainaoikealla neuleella.

Nämä sukat pääsivätkin sitten jo eteenpäin sen suuremmin pölyttymättä tuolla komeron pohjalla ja kylpypommipakkauksen kera lähtivät maailmalle lämmittämään vanhan rouvan jalkoja. :) Tässä vielä sukat pakattuna ja lisukkeet mukana esillä: