09 joulukuuta 2015

DIY joululahjoja, osa 1

Tänä vuonna ajattelin tehdä itse jälleen ainakin osan lahjoista - syteen tai saveen. Aikataulun kanssa on tiukkaa, sen tiesin jo ennalta. Keväällä / kesällä ei oikein hahmottunut vielä mikä olis se tän joulun sukkamuoti ja sitten kesällä kun olis voinu alkaa niin ei kädet ollu juonessa mukana. Näin syksystä sitten tuli kaikenlaista muuta. Ainakin ompeluhommat saan varmaan ajoissa valmiiksi, ainakin kun kaikki ommeltavat työt ovat vaikeustasoltaan melkolailla helppoja. Saumurin hankinta tekee kaikesta vielä helpompaa. :) 
Essu. Tein koevedoksen jo aikoja sitten (kas vaa, eipä oo tullu kuvattua sitä..) ja kokeilin, mitä tulis vai tulisko mitään jos tekis essun ilman kaavaa - ainoastaan mallin perusteella. Tuli siitä aika kiva. :) Toimii hyvin sekä puolikkaana että tuollaisena koko edustan essuna. Taskun meinasin ensin ommella, mutta tulin siihen lopputulokseen ettei se ole välttämätön. Vettäkään tuo riepu ei pidä loitolla, mutta jauhoihin se pystyy ja sehän riittää jo varsin pitkälle. :)Lisäksi essun käyttöä rohkaisemaan samaan pakettiin sukelsi in-a-jar -jauhoseos. Ensin ajatus oli pistää muffinssiainekset, mutta Demin etusivulla silmille hyppäs piparminttubrownie joka näytti sen verran hyvältä että ajattelin kokeilla.

Lasipurkki löytyi Keskisiltä. Nauha vanhoja jemmoja ja paperin ohjeineen tulostin itse. Lisäsin purkkiin pienessä minigrip-pussissa nougatkoukeroita, joita oli Lidlistä ostamassani koristeraepurkissa. Ajattelin, että saattavat sopia aika hienosti koristeluun. :)