07 huhtikuuta 2014

Eka satsi vuosimallia 2014 ^^

alkuperäinen julkaisuajankohta: tiistai 21. tammikuuta 2014

Uusi vuosi ja uudenlaisia sukkia, uudella tahdilla!

Uskaltauduin kokeilemaan kauan karttamaani Broken Seeds-kuviota. Näytti niin kovin haastavalta, eikä mielestäni erityisen kauniilta. Jälkimmäinen koesukka meinasi jo jäädä vaille varpaita, mutta onneksi lähisukulaisilla on hyvät jämälankavarannot ja sukat sitten valmistui kuin valmistuikin!

Viime vuoden puolella jo aloitetut ja oliskohan jopa vielä loppuunkin saatetut sukat on nyt jääny dokumentoimatta ihan tyystin. Tein siis ekoista nalle-sukistani jääneellä vihreellä Taika-langalla raitoja luonnonvalkoiseen nalleen. Halusin myös kokeilla polvikorkeutta sukassa. Vähän meinasi tyssätä tämäkin projekti kesken, ensin toisen sukan yhdeksännen raidan kohdalla loppui Taika (sitä sain sitten kaupasta lisää, voi tarjoukset minkä mulle teette...!) ja nilkan kohdassa tajusin ettei luonnonvalkeakaan riitä (onneksi äipällä oli sitä jäänyt jostakin työstä yli). Tein sitten eri erästä kotoisin olevalla luonnonvalkoisella toisen lavan, eipä siinä suurta eroa onneksi ollut. :)

Joululahjapaketteihin päätyi muun muassa kolme sukkalahjakorttia, joista kaksi on lunastettu. Lunastajat vieläpä keskenään sisarukset, eli isäni ja tätini. Isän toivelistaan sukkien suhteen ei vaatimuksia kerääntynyt, "kunhan nyt eivät ihan vaaleanpunaiset ole". Täti toivoi oranssinsävyä. Isälle sitten lähti perussukkapari, jossa lavan päälliosaan jatkoin joustinta (ensireaktio: "eihän nuo voi mahtua jalkaan!") ja tädille broken seediä kahdellä värilangalla sekä palmikkoa - kun nyt kerran vauhtiin päästiin :) Kolmella langalla tehtynä broken seedsin kääntöpuolikin oli melko nätti. :)

Kävin viettämässä lyhkäisesti viikonloppua kotikotona maalla ja siellä saikin hurjasti aikaan! Lähinnä tein loppuun keskeneräisiä töitä. Perjantai-illan ja lauantain välillä valmiiksi tuli toisen ruskean sukan lapa, toisen vihreän sukan lapa, kaulahuivin viimeinen kahdeksannesosa, koristeneula sekä kaikkien kolmien sukkien päättelyt. Ruskeissa kokeilin ruttuvartta, ajattelin että voisi olla hauskan näköinen jos sieltä "paljastuisi" venytettäessä raita. Lanka on Hjertegarnin peruslankaa, keltaiset pätkät ihan kunnon neonkeltaista. Kuvassa etummainen sukka on siis venytetty auki ja takimmainen sukka on "lepoasennossa" kurtussa.

Vihreät ovat akryylisukat, varren lanka löytyi Tampereenreissulla Tigeristä ja tein siitä ainaoikeana varren jonka reunasta sitten poimin silmukat ja jatkoin Novitan Viivi-akryylilangalla. Piti kokeilla miltä tuommoinen tuntuu, miten se onnistuu ja kestääkö se. Viivin puikkosuositus oli muistaakseni 9, mutta mielestäni ihan näppärää jälkeä tuli noilla mun 3,5 kepakoillakin. Ainakin oli mukavaa tehdä. :)

Kaulahuivi on Fanny-lankaa, joka löytyi syksyllä Keskiseltä 1€/kerä. Eipä silloin ollut tiedossa mitä langasta tekisi, joten sehän sitten loppui kesken ja lisäkerien metsästämisessä olikin työtä kerrakseen. Onneksi kuitenkin maahantuojalta löytyi sopuhintaan lisää ja oikeaa väriä, sain kuin sainkin huivin valmiiksi! Opintojen alussa ostettu jättinappikin löysi viimein paikkansa irrotettavana koristeena. Jee :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti