12 lokakuuta 2014

A niinku avaruus ja B niinku ballerina!

Paikallinen lankaputiikki mainitsi facebookissa Regian uudesta Active-langasta, joka tunnetaan myös nimellä "avaruuslanka". Kuvaus vaikutti liian hyvältä ollakseen totta, joten ihan pakkohan sitä oli lähteä ostamaan ja kokeilemaan. Tällaista siis langasta kerrottiin:

"Outlast-kuituteknologia on alunperin kehitetty NASAlle suojaamaan astronautteja äärimmäisissä olosuhteissa avaruudessa. On todistettu, että Outlast komponentit pitävät kehon lämpätilan tasaisena.
Nyt tämä kuitu on osa luotettua ja testattua Regia-lankaa.
Ihomme altistuu lämmönvaihtelulle. Kun keho lämpenee, luovutamme lämpöä ja hikoilemme alentaaksemme lämpötilaa Outlast-teknologia imee ylimääräisen lämmön ja varastoi patentoituun Outlast mikrokapseleihin. Kun kehon lämpötila laskee, varastoitunut lämpö vapautuu ja tasainen lämpö on ihoa vasten."

On se todellisuus vain tarua ihmeellisempää, nimittäin tuntui oikeasti toimivan tuo lämmönsäätelysysteemi! Sitä paitsi lanka oli ihanaa tikuteltavaa, pehmeää ja melko paksua (7veljeksen paksuista?), joten tuli nopeasti noilla mun 3,5mm bambuilla. :) Lisäksi värivalikoima oli jokseenkin herkullinen - näissä on kamelia violetin kaverina. Toisesta sukasta ois jääny puolitoista viimeistä kamelinväristä osuutta tekemättä jollen ois hakenu täydennyskerää. ^^


Malliksi tuli vissiin vahingossa Socks on a Plane (eli tämä), tosin aloitin varresta ja ajattelin jotain pientä lisätä - siitä tuli sit palmikko. En siis seurannut mitään ohjetta, myöhemmin tuli vastaan tämä yllämainittu jenkkisukkaryhmässä. Kantapäät on vahvistettu ristiin ja mallin jalat jokusia kokoja omiani pienemmät. Sitten se toinen, ballerina! 8/2014 Suuressa käsityölehdessä taisi olla tähän ohjekin, näin sen kyllä mutta en painanut sen suuremmin mieleeni. Lupasin kuitenkin mammalle kokeilla mallia, mutta en sitten ottanut ohjetta mukaan.. Vähän säveltäen siis, mutta ihan kelvolliset näistä tuli. Sivusaumojen ompelu ei ehkä ollut hohdokkain hetkeni, mutta ainakin ne on kasassa - ehkä seuraavat sitten jo paremmin. Nallenapit kiinalaisia sekanappipussin löytöjä. :) Lankana näissä oli seiskaveikkaa.