15 marraskuuta 2015

Isien juhlaa

Isänpäivä tuli ja meni, ja niin meni taasen parit sukatkin siinä siivellä.

Tällä kertaa otin puikoille Jules-mallin, jota sitten sovelsin sekä tavan villasukkiin että vähän tossutyyppisempiin vedoksiin. Lukemassani ohjeessa kuvio oli eri jalkaterässä, mutta mallikerran opittuani suihkin menemään samalla kaavalla koko matkan. 

Ohjeen vilkaisin blogista eilen tein. Linkki vie ohjeeseen. Silmiä per puikko oli 14.

Pikakertaus ohjeesta:
Kerrokset 1 ja 3: nosta 1s neulomatta, neulo 3 oikein. Toista koko kierros.
Kerrokset 2 ja 4: kaikki oikein.
Kerrokset 5 ja 6: 1 oikein, 3 nurin. Toista koko kierros.

Varren alkuun tein joustinta pätkän matkaa, sitten aloin yllämainitun kuviokerran. Kantapäähän päästyäni alkoi sitten soveltaminen, eli jatkoin mallikertaa myös kantapään silmukoilla (kantapohjan tein sileäksi). Jalkaterän päällipuolen silmukoilla jatkoin varresta tuttua mallikertaa.

Tulos oli aikalailla tämän näköinen lisättyäni vielä sock stop-jarrut pohjaan:


Hieman oli omaan jalkaan suuren puoleiset nuo sukat, mutta kuvio ja ohjeesta poikkeavat osuudet näkyy, joten väliäkös tuollaisella pikkuseikalla. :) 

Toiset samalla mallikuviolla tehdyt oli lyhempivartiset, tossumaisemmat. Alkuun tein kymmenkunta oikeaa kerrosta, jotta varren yläosasta tuli rulla. Muuten malli oli sama kuin noissa ylemmissä "normisukissa". Pohjaan tuli eri kuviot, mutta sock stoppia nekin. :) Eipä pääse suvun isukit kipittämään ylinopeutta.. Lankana kummassakin sukkamallissa perus seiskaveikka. :)