07 huhtikuuta 2014

Kutimet, käsisaha ja kaulin

alkuperäinen julkaisuajankohta: maanantai 10. helmikuuta 2014

Päivän apuvälineet otsikossa. Tuli taas oltua ahkera, muka, vaikka todellisuudessa tämä lienee oleellisten asioiden sivuun lykkäämistä. Taino, energiaa on niin paljon, etten mitenkään pystyisi istumaan koneella naputtamassa, joten tulipa saatua jotakin aikaiseksikin.
Aloitetaan vaikka niistä kutimista. Pitkän aikaa on tullu kattottua junasukkia, aluksi eivät yhtään miellyttäneet silmää mutta pakkohan se oli joka tapauksessa kokeilla. Sopivasti oli pätkä valkoista seiskaveikkaa ja kolmosen puikot; Lankahelvetin ohjeella tehtynä. Taitavat lentää jemmakoriin odottamaan tulevaa omistajaansa. :) Ihan kiva oli lopulta tehdä, ei tuntunut varsikaan loputtomalta ku sai vähän väliä vaihtaa neuletta :)

Käsisaha. Tehtiin miehen kanssa diili, että minä opetan kutimien käyttöä ja saan vastineeksi käsisahan peruskurssin. Kurssin lopputyö on tässä, suunniteltu itse, sahailtu itse ja suurimmaksi osaksi vielä kasattukin omatoimisesti. Sen verran on vehkeellä painoa, että uskon sen jonkun vuoden kyllä helposti kestävän. :) Vielä varmaan tarvis maalisutia tuolle näyttää, ehkä vähän hiekkapaperiakin mutta toistaiseksi saa olla tuossa kunnossa ^^

Kaulin! Pitkästä aikaa iski into leipoa. Ajattelin kaksinkertaista pullataikinaa, mutta kardemumma riitti vain yhteen satsiin. Oli itseasiassa varmaan parempikin niin, siitä on tovi kun viimeksi on tullu pullia pyöriteltyä (taito oli tallella! Kahden pullan yhtäaikainen pyörittelykin sujui alkukankeuden jälkeen) joten kädet meinas vähän väsyä. :D Ensimmäisestä taikinasta tuli siis normipullia, laskiaispulliksi päätynysiä ja toisesta satsista jonka tänään sitten tein tuli vino pino korvapuusteja. Nää mun laskiaispullat ei ollu ihan perinteisiä, päivällä tyrkkäsin täytteeksi kermavaahdon lisäksi mangopilttiä ja illalla banaanisiivuja! Vähän jäi suklaankaipuu.... :D

Lisäksi tossa varmaan viikko sitten tuli ompelunssailtua suojapussi ompelukoneelle, tuo mukana tullut kovahkoa muovia ollut kun ei oikeen käsittelyä kestäny ja oli ihan riekaleina jo kauan sitten. Sitäpaitsi se oli ruma. Tylsä. :D Kaupungissa piipahtaessa tulin ostaneeksi Eurokankaan palapuolelta kympillä palakassin josta tämäkin kangas sitten löytyi. Ihana kuosi :) Sainpas jotakin vihreää tuollekin pöydälle!

Sitte sitä projektilistaa:
* Sukat, 45, perus raidoitettu (puikoilla)
* Sukat, 41, perus raidoitettu
* Sukat, 43, perus raidoitettu
* Sukat, LXX, perus raidoitettu
* Sukat, 41, perus raidoitettu
* Sukat, 43, perus
* Polvisukat, 41, palmikko reunassa (puikoilla)
* Yllärisukat, 41, (puikoilla, jo 4. kerta.... :D)
* Baby-sukat, vauva
* Polkkapiirakat, 41
* Tuubihuivi
* Luovuusprojekti - sukat, lapaset tms
* Neulebokserit mallia kärsäkäs!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti