18 joulukuuta 2017

Joulun laittoa


Sain jouluverhot vaihdettua jo peräti ennen joulukuun alkua ja iskipä oikein tehopuuska ja lyhensin ne samalla paremman mittaisiksi (valmis metrikappa). Ylijäämästä halusin jotain jouluisaa tekstiiliä muualle käyttöön, joten ompelin vihreiden tähtityynynliinojen talvisiksi korvaajiksi tällaiset. Vieläkin ylijäämää jäi, joten siitä puuhasin sitten seuraavan, joululahjapussin; Tämä eritoten oli oikein pikapikatyö, suristelin saumurilla neulaamatta ja huolittelematta sen suuremmin pohjan sekä reunasaumat ja sitten tein pienet viisteet pohjaan (joka siis jäi hyvin kapeaksi mutta väliäkös sen). Saanpahan lisää tontunkuvia esille! 

Asensin myös kamalasti jouluvaloja, vaikkei mies niistä niin perusta. Pitelen niitä sitten aina silloin tällöin päällä hämärinä aamuina kun mies on töissä ja minä vasta menossa iltavuoroon.. 

Hankin myös minikuusen. Tämmöisen, jota en voi tappaa (kehitystä! Montakohan kuusireppanaa piti onnistua tappamaan ennenkö tajusin että pakko se on muovisella mennä..). Eikä ollut edes iso hankinta, olisko ollu 8€ Lidlissä ja siinä oli vielä koristeetkin mukana. Halusin kuitenkin jotain pelkistettyä tähän tavarapaljouteen, joten koristeista kiinni pääsi vain yksi kultatähtönen. Tältä se nyt näyttää:
Kutsuin työkaverini pikkujouluilemaan meille, ja tokihan kaiken on oltava sitä varten tiptop. Ah, ihanaa kun on syy päästä laittamaan niin itseään kuin kämppääkin! Töihin kun ei kannata kauheasti laittautua, kaikki valuu hikinoroina tai pakkastyöskentelystä sulatellessa joka tapauksessa pitkin naamaa ennemmin tai myöhemmin. 

Joulua kohden..

* Marraskuun 19. päivä: Joulu lähestyy huimaa vauhtia ja lahjaideoita pitäisi alkaa jo toteuttaa yhä kiihtyvällä tahdilla. Onneksi jotain käryä on, mutta toisaalta paljon on sellaista mistä ei vielä yhtään tiedä että mitä kenellekin hankkisi. Puhuttiin, että tänä vuonna mennään pitkälti käyttötavarassa ja käsityötä kunnioittaen. Aikaisemmin mainitsin neuloneeni kouluttamilleni kesätyöntekijöille sukkia, nyt näkyvät sitten niiden kolmen vielä töihin jääneenkin sukat. Lisäksi halusin muistaa myymäläpäällikköämme villasukin ja kustomoidulla juomapullolla (epätoivoisesti kun yrittää syödä terveellisemmin mutta useammin kädessä on kola- tai energiajuoma kuin vesilasi/-pullo). 
Tässä ihan ensimmäisenä kuitenkin rakkaan työkaverin ja kaasonani toimineen tehonaisen pakettiin sujahtavat villasukat. Valepalmikkoa seiskaveikalla. Musta raita on Jannea. Tämän kaveriksi lahjaan liitän yksisarvis-meikkipussin ja yksisarvis-powerbankin. 


Nämä sukat päätyvät yhdelle kolmesta kesältä jääneestä. :) Huipputyyppi, toivottavasti jatkaa meillä vielä pitkään. Selvisipä tuossa taannoin myös että hän on mun Lidl-kummilapsi! Äkkiskarppaus ja jotain lisäkivaa vielä pakettiin.. tai lisäpaketti?Meidän kesäneidin sukkapari! Olikin mukava tehdä yhdet hieman pienemmät. Ja aurinkoiset, niinkuin meidän neitokainenkin!Ja kolmannen. Nämä siirtyivät saajalleen ensimmäisenä, kun herra lähtee armeijaan vuodenvaihteessa ja päätti työt meillä joulukuun alkuun. Jonkinlainen kuva paketeista. Pakkaustukusta hankittuja itsetaiteltavia muovikuutioita, nätti lahjanauna päällä, hand made -tarra ja runokortti saajan nimen lisäksi. Runot on vähän eri saajan mukaan, mutta villasukka runoja googlaillessa vastaantulleita. Reunassa menee pieni teksti sydänten välissä; Silmukka silmukalta, sinua varten. :)


Meidän ihana myymäläpäällikkö sai tällaiset. Malli on Jules ja jatkuu vielä jalkapöydänkin päällä. Olen ihan onneton silmukoija, joten työkaverini silmukoi tekstin puolestani. Oli kuulemma haastetta, kun piukkaa pakkaa olla.. :D Samaan pussiin sukelsi myös juomapullo, johon yritettiin värjätä tuloksetta Ässien logoa. Logon ääriviivat kuitenkin jäi pulloon himmeälti, joten väritin permanenttitussilla kuvan. Ohjeeksi mukaan annoin, ettei kuva kestä pesua vaan häviää kohokuvioksi.