01 tammikuuta 2015

Vuosi pakettiin 2014

Nyt on vuodesta 2014 selvitty, joten aika pistää homma kasaan. 

Alkuvuodesta olin jo uskaltautunut kokeilemaan hieman jotain uutta, mikä oli valtava askel. Lupasin, ettei kokeileminen jää siihen - eikä jäänytkään. Tammikuulle 2014 päivätty käsin kirjoitettu isoäidiltä peritty piirakkasukkaohje pääsi kokeiluun useitakin kertoja, kun ekasta kauhusta oli päästy yli. Nyt piirakoita on takana ainakin neljät nopeasti laskettuna. 

Kokeiluun pääsi myös ristiivahvennettu kantapää, kirjoneule ja virkkaaminen. Junasukat taitaa myös olla ekan kerran ollunna puikoilla vasta viimeisen vuoden sisällä. Lapaskammo taltutettiin myös männä vuonna, samoin pipot ja parrat pääsivät voitettujen haasteiden listalle - tulipa sielyä yhdet kalastajanhanskatkin! Ompelemista tuli myös harjoitettua, siinä saralla suurin saavutus lienee karkkipaperipussukan teon opettelu (tuolla lojuu valmiiksi leikatut matskut vielä yhdeksään pussukkaan..). 

Leivonnan ja ruuanlaiton saralla tuli myös opeteltua ja kokeiltua, huikeimpana juustokakut. Voileipäkakkujenkin kanssa päästiin huima askel eteenpäin, kun uskaltauduin ulos kinkkukakun turvasta ja kokeilemaan myös savulohivoikkaria.

Tavoitteet seuraavalle vuodelle: Neuleiden parissa uusien mallien kokeilemista, huolimatta siitä miten kammottavan vaikeilta tai monimutkaisilta ne näyttävät. Jos ei osaa, niin pyydetään apua. :) Ainakin Olgat voisi selättää tämän vuoden aikana, kenties myös huopatossut. Virkkuukoukkuosastolla koukun käsittelyyn voisi koittaa ottaa isoäidinneliön, jonka opettelu kaatui viime vuonna ja aikaiseksi tuli vain yksi neliön keskiosa.. Keittiössä voisi kokeilla kanavoikkaria ja luvata leipoa tai kokkailla ystävien kera ainakin kerran kolmessa kuussa! Sitä ei hirveästi ole viimeaikoina tullu harrastettua.. :)
Kuvassa keskellä näkyy kumma virkattu ökkömönkijäinen, jota ei koskaan tänne saakka tullut postattua.. Sillä on olemassa jossain myös ninjaveli, jolla on turtlesmainen huivi silmillä. Ehkä nekin tuodaan esiin, kun ökkömönkijäisperhe kasvaa entisestään. :) 

Postaamattomiksi jääneitä tuotoksia on vielä muutama, viimeisin viime vuoden aikana valmistunut sukkapari on vielä päättelemättä. Niistä postailen, kunhan kuvaamaan pääsen. Sillä välin tikkuamisen- ja onnistumisen- sekä itsensäylittämisen täyteistä alkavaa vuotta kaikille käsityön ystäville!