09 tammikuuta 2017

Kirintää, osa 1/3: Namnam!

Tässä syksyn ja alkutalven mittaan on leivottu jos ja vaikka mitä. Ehkä näistä tulisi järkevä kokonaisuus, joten pistellään nyt sitten useampi kerralla (vaikka vähän varmaan luetteloinniksi lipsuukin):



Aloitetaan vaikka tästä. Lokakuussa synttäreiden kunniaksi taiteiltu kakku, kuningatar + banaani täytteellä. Juhlien teema tänä vuonna oli lastenjuhlat, siitä tikru ja ikäkynttilät. :) Teksti on tehty ennakkoon suklaasta.



Tämä tuli tehtyä tuttavan vauvan ristiäisiin lokakuun loppupuolella. Kinkku-tomaatti ja kurkkutäyte. 



Toinen ristiäisvoikkari, kanafeta + tsatsiki, tuli kinkkuisen kaveriksi kun vauvan tädit karttavat punaista lihaa. Ohje poimittu ehkä täältä, tosin säveltäminen ja soveltaminen on kyllä mun alaa.. Myöhemmin tehtiin tuota kanatäytettä alkupalan kanssa tarjottavaksi, ihan vaan täytettä + leipäpaloja joiden päälle sipaista. Toimii!



Tupperware-esittelyyn testasin hopeatoffeesta taiotun juustokakun, kyllä oli hyvää! Tätä pitää tehdä toistekin. Maku ei ollut liian voimakas, mutta tyydytti silti hopeatoffeenhimoa. :)



Tämä onkin jo varsin tuore tapaus, jouluksi vanhempieni luo syömään mennessä tapaa jokainen tuoda mukanaan jotakin ennalta sovittua. Tänä vuonna omalle kohdalleni osui pyyntö glögikakusta. Ohjeita selaillen löytyi pirkan ohje, josta tosin en huomannut ennen aloittamista lukea kommentteja.. No, ihan hyvä tuo tuli mutta kiille ei vaan ottanut hyytyäkseen. Kokeilin eri suhteilla ja eri ohjeista viitettä ottaen mutta lopulta joskus kolmen aikaan yöllä kiille alkoi kipossa osoittaa hyytymisen viitteitä ja pääsi kakun päälle.. Aamulla oltiin jännän äärellä pysyykö kiille vai valahtaako alas samalla kun reunat irrotetaan mutta meni sekin lopulta ihan kivasti. Päällä on koristeena kanelitankoja ja tähtianis.