28 lokakuuta 2015

Tuunailua

Aika kuluttaa ja kolhii huonekaluja, joihinkin vaan yksinkertaisesti kyllästyy. Onneksi tuommoisiin ongelmiin on olemassa lääke: tuunaus!

Ongelmatapaus 1: Lipasto, jonka kansilevy on vaurioitunut kuljetettaessa sekä kulutuksessa.
Ratkaisu: Pieni purkki valkoista maalia ja sivellään koko päällipinta. Anna kuivua. Tadaa! Siveltimen vedot luo vähän erikoisen pinnan ja syvimmät kolhut peittyy hieman, lisäksi pienemmät kolhut muuttuu aikalailla mahdottomiksi havaita.Lähikuvaa vielä pahimmasta naarmusta:

Ongelmatapaus 2: Arpavoitto-lipasto, joka oli muuten valkoinen, mutta kansilevy ja laatikkojen vetonupit olikin puunvärisiä. 
Ratkaisu: Edellisessäkin tapauksessa käytetty pieni maalipurkki riitti hyvin vielä tähänkin, joten sillä pisteltiin sipaisten kansilevy - kuivatus ja vielä toinen kerros, koska puu kuulsi edelleen läpi. Vetimet irti ja ulos spraymaalin tähtäimeen, ja kas, niistä tuli hopeisia. Lipasto on kuin uusi!Ongelmatapaus 3-5: Itse nikkaroidut lisätasot ja ompelukonepöytä. Keskeneräisen näköisiä puunvärisinä.
Ratkaisu: Spraymaali ja pleksilevyt. Sillä sipuli. Nyt ne kuuluu kuvioon! Ompelupöytää näkyi tuon ylemmän lipaston vieressä.Ongelmatapaus 6: Puunvärinen puhelinpöytä.
Ratkaisu: Koska tää kapistus ei enää sopinu minkään muun kanssa yhteen, piti sekin muuttaa ja päivittää. Ylleen tämä lajike sai mustan maalikerroksen, jonka kanssa se sulautuu kivasti mustan sohvan jatkeeksi. Yksityiskohtana olleet linnut maalasin (jälleen) sillä samaisella pienen purkin valkoisella maalilla, jotta tulisivat paremmin esiin. Myös istuinosa sai uuden pinnan löytökangaspalasta

- kuva tulee kunhan kerkiän!