07 huhtikuuta 2014

Parempi järjestys, parempi mieli!

alkuperäinen julkaisuajankohta: keskiviikko 22. tammikuuta 2014

Kauan aikaa on tullu mietittyä et minne noi langat sais järkevästi ja lajitelluksi. Kokeilin jo tavallisia orthexin muovikoreja, mutten pitänyt siitä miltä ne näytti (tylsät, tahdon jotain missä on enemmän asennetta). Muistelin sitten varastosta löytyvän suuren punoskorin, johon koko komeus saattaisi mahtua. Heitin korin pohjalle yhden parittoman verhon, etteivät langat jää mahdollisin punoksen törröttimiin kiinni. Ihan hyvä se on, korissa itsessään kun pidin 7 veljestä-langat ja "satunnaiset" (Fannyt, Hjertegarnin langat, huivilangat ym erikoiset), aiemmin tekemääni pussiin sijoitin isoveljet ja koriin suurehkoon kukkaruukkuun nallet.

Kävin samalla hakemassa myös varastoon lojumaan jääneen pöydän, jossa on alla laskutaso ja renkaat. Pöytälevy oli paljon likaisempi ja naarmuisempi kuin muistin, eikä sille ollut oikein mitään tehtävissä. En ehkä ole kovin loistava ompelukoneen kanssa, mutta hurautin siihen pussinomaisen päällisen valkoisesta kankaasta, lyhennetyistä verhoista jääneistä paloista sekä alunperin tyynykankaaksi ostetusta vihreästä ruutukankaasta. Kiinnityksen virkaa hoitaa alareunaan tehty narukuja, johon letitin narun 7 veljeksestä ja ruskeasta Viivistä.

Olen myös hyvän aikaa manannut käsityöpussukassa irtona sekaisin kiliseviä puikkoja. 3,5 sekoittuvat 3 ja 4 koon puikkoihin ja oikean viisikon etsimiseen kuluu turhaa aikaa. Astiakaappia siivotessa löysin lasipurkin, josta olin joskus vuosia sitten liuottanut etiketit kokonaan pois ja totesin sen olevan riittävän hyvä tähän virkaan. Tikkusin purkin päälle neliskanttisen (en jaksanut alkaa pyöristelemään palasta) tilkun harmaasta Hileestä ja tein siihen reikiä langankierroilla. Lopuksi juoksutin Isoveli-langasta narun reunojen ympäri ja kiristin rusetilla purkin kaulaan. Toimittaa virkaansa hyvin, vaikken ihan tyytyväinen lopputulokseen olekaan. Sitten kun saa taas aikaan voisi joka paikassa kummittelevasta vihreästä ruutukankaasta tehdä purkille päällisen tai jonkin koristeen.

Viimeisenä järjestelmällisyysoperaationa tein itselleni hädänomaiseen tarpeeseen neulatyynyn. Tähän saakka neulat ovat säilyneet samassa rasiassa missä ne on ostettu; sieltä on sitten ongittu sormin ja järjestelty huulille odottelemaan kiinnitysvuoroa. Kauhean hidasta ja epäkäytännöllistä. :D Kangaskorista tarttui hauskaa oravakangasta (boksereista kotoisin :D) sekä samaa joka puolella kummittelevaa vihreää ruutukangasta. Pohjaan keinuksi laitoin pahvinpalan, jottei tyynystä mene vahingossakaan neula läpi. Täytteenä on tavallista vanua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti