07 helmikuuta 2015

Vanhan langan metsästystä


Jokaisella villasukkaholistilla on jotkut tosi vanhat ja kuluneet ja rakkaat sukat, joista ei malttaisi luopua olivat ne sitten miten kuluneet ja nukkaantuneet hyvänsä. Niillä on jotain erityistä tunnearvoa ja niissä on kiinni muistoja, joita ei halua päästää menemään.

Omalla kohdani kuvan sukat on juuri ne sukat. Ne teki edesmennyt mummani kauan sitten. Sukat ovat arviolta täysikäisyyden partaalla, pohjista lähes värittömiksi kuluneet ja joka puolelta nukkaiset. Nyt haluaisin luoda ne uudelleen mahdollisimman samanlaisina. 

Nämä sukat ovat kotoisin 90-luvun lopulta. Voitanneen olettaa, että lanka on Novitaa, todennäköisesti seitsemää veljestä tai nallea. Työssä on 56s, vahvennettu kantapää ja kärkikavennus, jota en tunnista - neljästä kohtaa (puikkojen vaihtumiskohdista) kavennettu, löytänen sen kyllä kun vaan etsimään alan. Veikkaisin joka puikon alussa ylivetokavennusta.

Lanka on kuitenkin ongelma. En löydä vanhoja värikarttoja mistä etsiä oikeaa väriä, jotta sitä voisin alkaa metsästää vaikkapa Lankahamstereista. Jos satut tietämään mistä langasta on kyse, kerro ihmeessä! En halua muistojen katoavan sukkien käytön myötä. :)