23 marraskuuta 2015

Neulomuksia sydämestä ♥

Samannimisessä ryhmässä facebookissa lähdettiin tuossa elokuulla keräämään sukkia vanhuksille pariin eri vanhainkotiin. Alkuperäinen ryhmän tavoite oli saada 100 sukkaparia lämmittämään vanhusten jalkoja jouluksi. Matkan varrella alkuperäinen tavoite tuli varsin ketterästi täyteen ja mukaan otettiin vielä uusia kohteita, jonne sukkia kerättäisiin - lopulta tarve oli kaikkiin kohteisiin yhteensä 240 sukkaparia, joka naksahti täyteen kuluneella viikolla. Oma osallisuuteni näihin juhliin jäi toivomaani vajavaisemmaksi, sillä sain aikaan "vain" neljät sukat. Kesällä loukattu käsi oli neulomiskiellossa syyskuulle saakka ja sittenkin piti aloitella varovasti. En kuitenkaan voinut tyytyä takaiskusta huolimatta ihan pelkkiin perussukkiin, joten tässäpä näitä sitten on:Ne projektin ainoat perussukat mun osalta. Julkaisin sukat jo aiemmin, koska sain ne jo kesällä valmiiksi ja silloin en vielä tiennyt kelle menee, halusin vain ei-tarvii-ajatella -sukat. Selkisi aika nopeasti, että näillä voi sitten tehdä hyvää ja sen jo mainitsinkin kun viimein sain julkaistua näitä käsittelevän postauksen. :) Seiskaveikasta tikuttu.Tokat valmistuneet: Vaahtokarkkia! En oikein tienny tykkäänkö vai enkö tykkää tosta raitalangan sävystä, mutta kyllä näistä kivat tuli. Lisäsin alkuun resorin vaaleasta violetista, sattui löytymään laatikosta melkein samaa sävyä kuin nuo langan raidat. Rauhoittaa sukkaa hiukan. Näissä meni nuo raidatkin aivan justiin samoihin kohtiin, eikä tarttenu paljoa pähkäillä kohdistamisen kanssa, vain pieni pätkä välistä pois. Kantapäät ja tuo kuvion jatkuminen sukan päällipuolella oli puhdasta sattumaa! Lanka on siis seiskaveikka raitalankaa.


Piirakkasukkaa, suomalaisesta sukkalangasta. Meni toista kerää lankaa tähän pariskuntaan. Ajattelin, että kaunis piirakan kuvio pääsisi hienosti oikeuksiinsa maanläheisen värisessä langassa - ja niinhän se teki. :) Mammalta (isoäidiltä) perityn piirakkasukkaversion mukaan alkuun ei tule joustinta lainkaan toisin kuin novitan ohjeessa.Kyllä kuplii! Tässäkin valitsin aika rauhaisat värit, koska kuvioneule on hieman poikkeavan näköinen. Eiköhän joku mummo nämä ilolla vastaan ota. :) Lankana seiskaveikka.

Vielä koko setti näkyville yhdellä kertaa, jotenkin vähäsen sattuu silmään tuo et muut on kuvattu lumessa ja sit nuo ekat on biitsillä kesällä.. Oho :D 


Nyt sitten jännäillään kauanko menee ennenkö posti ehtii kuskaamaan loput tänne meidän kaupungin kohteeseen tulevat sukat perille saakka. Viedään sitten siskon kanssa kerralla kaikki uusille omistajilleen. :)