16 marraskuuta 2015

The dead. Walking.

Tämän vuoden synttäriteema oli The Walking Dead - zombit ja selviytyjät. Tällä kertaa juhlittiin kumpaakin herraa kerralla, 26 & 30v!Keep calm and walk like a zombie -kakku. Kiireessä turvauduin valmispohjaan, jonka kostutin vadelma-mustikka juissilla. Täytteenä on banaanisosetta sekä kuningatarpilttiä - pilttiä hillon sijaan siksi, ettei kakku heitä överimakeaksi. Vaaleanpunainen vaahto reunalla ja kakun sisälläkin oli kermavaahtoa + kuningatarrahkaa. Sen lisäksi päälliseen ja reunoille tuli hieman suklaavaahtoa, kermavaahtoa kaakaolla käytännössä. Päällinen on leivontakaakaota tomutettuna kakun päälle ja teksti on pikeeristä. Unelmatorttua, päällä pikeerikirjaimia.Varastotilan oven väliin tuli virkattua sormet ja TWD:stä tuttu teksti.Nakkisormia. Kyntenä mantelilastu. Ei maistunu kaikille, kuulemma ulkonäöstään johtuen.. :D


Tarjottavia. Leipäastia, Darylin zombiekorvanauhan hengessä korvan muotoisia pipareita, karkkia ja hampaita kynttilän ympärillä.Booli. Tummaa rommia, Bolls blueta, appelsiinimehua ja spriteä. Lisänä killuu silmiä, karambolaviipaleita ja kumihanskaan jäädytetty käsi. Reunalla verigreippiä.Lähikuvaa vielä leipäastian keskellä olleesta kinkkutahnasta. Tahna oli samaa mitä yleensä kinkkuvoileipäkakun väliin laitan - kermaviiliä, aurinkokuivattu tomaatti creme bonjouria ja kinkkusilppua. Päällä tomaattiruusu ja persiljaa (sopi muuten tohon tosi hyvin tuo persilja!). 

Tampereen käsityömessut 2015!

Olipa tapahtuma! Eka kerta käsityömessuilla! Vain perjantain siellä ehti muiden menojen vuoksi viettää, mutta paljon ehti siinäkin ajassa nähdä. Ideoita, ostoksia ja joululahjoja tarttui toki mukaan roppa kaupalla ja paluulla piti vielä visiteerata ohi ajaessa Lankamaailmakin. 

Kamera oli kyllä mukana, mutta messuhuuma iski niin pahasti, etten edes muistanut napsia kuvia. Visiitin aikana tuli juteltua eri kojujen pitäjien kanssa, nähtyä paljon uusia ideoita ja upeita käsitöitä. Piipahdin myös ohimennen moikkaamassa Rosaa rosannaofmay -blogista. Olin hirmu otettu, kun Novitan lankanurkkausen jonossa edelläni olleet asiakkaat tunnistivat blogin nimikyltistäni, siistii näin pienelle blogille. :)

Mukaan tarttui monenlaista:


Novitalta ostin koko kassillisen lankoja - vihreä-sinisävyistä raitalankaa, vaaleanpunasävyistä Nostalgiaa ja nippu yksivärisiä lankoja. Tuhti pussillinen kaikikiaan. Tapion kaupan kojulta mukaan tarttui Baby Marinoa ja Silver softia. Pipoja ja paitoja myyneellä kojulla en nähnyt nimikylttiä mutta mukaan tulleesta mainoksesta kävi ilmi, että yritys oli Satuvintti, josta omankin heijastinpiponi tilasin viime vuonna. Nyt mukaan tarttui kojulta pari heijastinpipoa joulupaketteihin. Askarteluliikkeen kojulta (olikohan sinelli vai sinooperi, sekoitan aina) tarttui liitutaulutussi, eräältä puuhun mieltyneeltä kädentaitajalta löytyi muumiaiheisia patavahteja ja labradorinnoutajan mallinen avaimenperä. Kiivikorvakorut oli ainoa korukojulta mukaan tullut juttu, mutta lähinnäpä olin siellä lankojen perässä. :D Sitten tottakai pöllön muotoinen puikkomitta ja pari "Knitting is not a crime"- nappia. Lankamaailmasta mukaan tuli nippu keriä, mustaa ja valkoista Jannea sekä Villeä testiin ekaa kertaa. 

Ekat kerät pääsi toki jo puikoille! Ens vuonna pitää sit jo varata koko viikonloppu tuohon visiittiin.. :)