19 marraskuuta 2017

Iiiiiik ihanaa! (Kässämessut!)Ahh, kässämessut! <3 Johan tätä oli taas odotettukin. Tässä mun ostokset, näiden lisäksi mies osti vielä itselleen puukontekotarpeita ja jotakin herkkuja (juhlalimppu, lihapasteijoita ja suklaakakku messukassina sekä pari muikkukukkoa) ostettiin sitten ulos mennessä siitä ovelta. Noita zingejä oon haaveillu jo pitkään - oon vannoutunu hyvin hyvin kauan bambupuikkojen käyttöön mutta sit riskillä kokeilin zingejä (täyspitkät, nää nyt ostetut on lyhkäset) ja tykästyin. 

Novitan pisteellä hyökkäsin lankojen kimppuun, mutta osa myyntikoreista ammotti jo tyhjyyttään. Dääm. Hillitsin itseni kun lankakaappini ei nykyselläänkään mahdu menemään kiinni ja ostin vain 10 kerää! Silver dream on kotoisin Tapion kaupan kojulta. 

Olen kauan kuolannut Virkkukoukkusen tuotteita ja heti sisään tullessa silmä osui nimenomaiseen kojuun ja sieltä mukaan tarttui kaksi avainnauhaa. Vielä mä joskus sen puikkopussinkin sieltä ja kaikkee muuta ihanaa... Lisäksi listalla erityisesti tutkittavissa kojuissa oli myös Paapo, Paapii, Satuvintti, Tähtituote, Succaplokki ja Teetee. Askartelukojuilta tarttui mukaan heijastavaa nauhaa jossa on liima toisella puolella. Muuten askartelupuolella ei mitään juuri nyt koskettavaa kauheasti ollut, kun on kova neulomiskausi vaan päällä. Koruja - ah - meinasinkin ostaa, kun löysin myyjän jolta toissavuonna ostin aivan ihanat kiivi-lasicameot (Tulihelmi) mutta tällä kertaa tiskissä ei ollut mitään yhtä sykähdyttävää. 

Olimme matkassa miehen kanssa kahden, joten ei tullut kaikkia halleja edes kierrettyä mutta paljon ehti silti nähdä. Ulos mennessä vielä ostettiin muikkukukkoja pari kappaletta (en olekkaan ennen maistanut!) ja messukassillinen muuta hyvää; pasteijoita, suklaakakku ja juhlalimppu. Vinkit messukäyntiin lukaisin ennakolta Unelmallinen Elämä -blogista ja se tosiaan kannatti. Lähiparkin paikat oli jo aivan täynnä ja olisi voinut ihan hyvin ajaa suoraan etäparkkiin Linnakallioon, mutta olihan se nyt vilkaistava jos vaikka sattuisi löytyä se oman auton mentävä siitä läheltä.. 

Bloggaajille oli varattu kokoustila toisesta kerroksesta ja tiesin siitä jo ajoissa, mutta en sitten kehdannut tämän vuoden postausaktiivisuudella näyttää naamaani siinä sijainnissa ollenkaan. Kyllä mulla oli mukana myös lappu, jossa oli blogin nimi ja nimimerkki, mutta sekin pysyi visusti laukun syövereissä koko reissun.. No, ehkä sitten taas ensikerralla ja kunhan nyt saan itseäni riittämiin niskasta kiinni postaamisten kanssa.. :D

Kaikenkaikkiaan huippumessut taas kerran, kauheasti ideoita, nähtävää ja opittavaa. Nähtäväksi jää tuleeko taas käytyä vasta kahden vuoden päästä uudelleen vai joko iskee ylitsepääsemätön into heti ensi vuodelle... ;)

Heräämistä syksyyn

Jo taas aika vierii ja mitään ei mukamas valmiiksi tule. Tai tulee kyllä, mutta tämän sateen ja työryppäiden keskellä valmiiden tuotosten kuvaaminen jää laiminlyönnille. Jotenkin kun tietää että auringonpilkahdukset yhdistettynä vapaapäivään ovat harvassa ei myöskään päättely jaksa innostaa, vaikka sukkia tipuukin puikoilta tavallista tahtia. Otinpa kuitenkin hiljattain itseäni niskasta kiinni ja päättelin kaiken keskeneräisen ja repäisin ja lähdin kuvaamaan vaikkei sää suosinutkaan. Tässä siis jälleen massatuotantopostaus, jos vaikka saisi tämän blogin puolenkin sen jälkeen rullaamaan taas tasaisemmin... :DPikkusukkia langanlopuista. Seiskaveikkaa/vastaavia sinivalkoiset ja beessit jotain hyvinhyvin ohutta lanka, menevät ehkä nukelle. :DJämiä ja opettelua. Ajattelin näitä tehdessäni antaa ne työkaverille mutta pitää vielä miettiä onko ne varmasti oikean kokoiset. Voi olla, että teen vielä uudet. Jannea ja Seiskaveikkaa, takasaumassa kulkee palmikko aina tiimalasikantapäähän saakka.7 Veljestä harmaa ja valkoinen, värikäs raitalanka on Janne Space (muistaakseni, joku lankamaailmasta saatava ja nimessä oli space!) ja oikeanpuoleiset on Silver Dreamia, superpitkä varsi joka on kuvassa taitettu. Nallea. Sukissa kulkee palmikko koko matkan etuosassa. Langan raidoitus piilottaa sitä, mutta halusin saada jonkun jutun sukkiin kumminkin. Palmikko erottuu kivasti lähempää katsoessa. :)

7 Veljestä, tummanharmaassa kuvio pääsee oikeuksiinsa. Lyhytvartiset piirakka-sukat.Nämä molemmat sukat lähtivät ex-työkavereille kesän päättyessä. Tänä vuonna sain ekaa kertaa olla itse kouluttamassa alusta asti uusia työntekijöitä kesälle joten halusin heitä myös hieman muistaa. Koulutettavia oli viisi, mutta tässä vain kahden saamat sukat + yhdet varalle jääneet; loput kolme jatkoivat vielä töitä meillä. Lankana näissä Polaris ja yksivärinen seitsemän veljestä.Kokeilen, opettelen, käytän jämälankapurkin helmiä pois. Seitsemää veljestä ja Jannea. Kokeilin yhdistää kerrosrivinousua ja broken seediä sekä testasin venäläistä kukkaraitaa. Kiilakavennukset tein poikkeuksellisesti sukan päälle, ihan jees mutta ajatus vaatii jalostamista. :D