23 toukokuuta 2017

Sukkasatoa surun keskeltä

Lähisukulaisen äkillisen sairaalaan joutumisen ja poismenon vuoksi käsitöiden terapeuttinen ja meditatiivinen vaikutus on ollut suuressa arvossa. Samalla on tuntunut että on voinut kunnioittaa edesmenneen perintöä, sillä hänkin oli käsityöihminen vaikkakin työsti langan sijaan enimmäkseen puuta ja metallia. 



Näissä tavoite oli käyttää jämiä. Olivat lojuneet pitkään koskemattomina mutta yksinkertaisen sorttisena tämä työ oli helppo heittää laukkuun mukaan sairaalaan. 



Tämäkin työ löytyi pussista keskeneräisenä, kun lanka oli loppunut kesken - vaikka uusi kerä oli haettu jo ja pakattu samaan pussiin oli inspis kateissa yhä. Nyt nekin tuli saatettua loppuun asti, sopivasti kesäksi valmiiksi.



Tämä kerä on kotoisin Kässämessuilta Tampereelta toissavuodelta. Mulla joskus oli tämän sävyiset sukat, siis silloin kun olin ihan pieni. Malliksi valikoitui yksinkertainen pitsimalli Kardemumman talosta löydettynä, ohje oli muistaakseni nimellä vadelmaiset. 



Näiden idea itseasiassa lähti muistotilaisuudessa kohdatun pikkuserkun ansiosta, hän kertoi olevansa sukkafani ja erityisesti pinkin ystävä. Häntä silmälläpitäen tikuttelin kahdet pinkit kuplat käänteisin värein. 



Broken seeds. Jotenkin tämä malli on mieltärauhoittava, vaikka yksinkertainen. Hempeä lila lanka pääsee oikeuksiinsa valkoisen kaverina.



Niina Laitisen Rim Socks. Yksinkertaista, mutta näyttävää. Pelkäsin hieman mitä näistä tulee kun toisena lankana oli kirjava Polkka, mutta ihan kiva lopputulos. Livenä parempi kuin kuvassa. 



Jämäset. Lempisukkani ovat kauan sitten tehdyt jämikset, joissa tavoite oli vain kuluttaa lankaa pois ja kokeilla eri tekniikoita. Näissä ajatus on hyvin sama, vaikka eivät kyllä lemppareita haasta. Monta keränloppua näihinkin upposi ja lopputulos on kotokutoinen ja symppis.



Kaikki edellämainitut toisena olevia Niitty-langasta neulottuja sukkia lukuunottamatta on seitsemää veljestä, jota pääasiassa työstän. Näissä tarkoitus oli jälleen jämien hyödyntäminen, varsi on hirmupehmeää teddyä ja terä nallesta.



Viimeisenä vaan ei vähäisimpänä jämävauvasukkia, ensimmäisissä käytetty pinkkejä jämiä kuplasukista ja raidoituksessa rim sockseista jäänyttä polkkaa, junasukissa jokin harmaa 7v joka jopa loppui ja toisen sukan kärki on hieman eri sävyinen.. Viimeisissä hyödynnetty sininen lanka viimeisiään myöten. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti