21 huhtikuuta 2015

Jämien järjestelyä

Jopas sitä taas aika vierähtää. Jotenkin tuntuu että kevätkausi on aina kiireinen, aivan sama mikä vuosi tai mikä tilanne. Kevät on uudelleenlatautumisen ja tekemisen ja muutosten aikaa. :) 

Muutosta tuli kevään myötä myös neulekoriin ja lankajemmoihin. Tästä ensimmäisenä mainitsen lankajemman rajun lihomisen - tuttava kysyi haluaisinko vähän lankoja joita hän ei itse tule ehkä koskaan käyttämään. Sanoin että mikäs siinä.. Hieman myöhemmin käsiin ilmaantui kaksi jätesäkillistä sekalaisia lankoja. Siitä se sitten lähti.

Suurin osa saaduista langoista oli paksuja, kuten Kuuraa, Palmaa ja Teddyä. Teddyt otin samantien puikoille ja kuluttelin reippaan kolme kerää huppuhuiviin. Malli ei ollut ehkä ihan sitä mitä toivoin mutta.. Meneepä noinkin. Kuvaamatta moinen kapistus vielä on, mutta sen sijaan huivista jääneistä jämistä tehdyt vauvan tumput on dokumentoituna. 


Näitä on itseasiassa kahdet, mutta toiset jemmasin jonnekin turhan varmaan paikkaan.. Kiva pikku iltapuhde tikutella peukalottomat lapaset isoilla puikoilla pieneen käteen :)

Lisäksi aloitin mittavan jämien järjestelyn. Päätin kuluttaa mahdollisimman paljon seiskaveikan ja nallen jämiä pois - tässä vaiheessa tosin olen päässyt vasta seiskaveikkoihin saakka. Helppo kohde melko pienten lankamäärien kulutukseen oli luonnollisesti lasten sukat:


Pinkki + ruskea molemmat seiskaveikkaa. Mukailtu junasukka suorilla lavoilla.


Vieläkin minimmät vauvan sukat, sama malli, lankoina valkoinen veikka ja hjertegarnin tikrulanka.


Nämä on jo vähäsen suuremmat. Lankoina tumma luumu -veljes ja Regia fluormania color (6-säikeinen, joten paksuuseroa ei ole). Malli kerrosrivinousu.


Jotenkin kaiken sekaan eksynyt Regia Fluormania Color, 4-säikeinen. Perusmallinen sukka.


Kyllä pöllöttää. Lapsen sukka seiskaveikasta ja Regia Activesta (avaruuslankaa!). Valepalmikkoresori ja kirjoneuleena toteutettu pöllö, johon otin mallia googlen avulla. Vähän olis höyrytystä tai muuta viimeistelyä vaille.. Kantapää on ristiinvahvistettu.



Nirkkoreunan testaus. Näihin kaipaisin jotain viimeistelyä mutta pää lyö tyhjää.. Ehkä sitten kun pääsee nauha- ja nappivarastoja penkomaan oikein ajan kanssa tulee myös jokin toteutettavissa oleva ajatus viimeistelyyn. 

Lisäksi väsäilin kummallisen vihreästä seiskaveikasta itelleni työsukat kesäksi, mutta kamera ei niitä ole vielä kohdannut. Seuraavaksi sitten tikkujen alle nallejämät, niitä on melkein saman verran kuin veikkajämiä alkujaan, vaikka nallesta paljon vähemmän teen.. Saapi nähdä jatkuuko lastensukkatehtailu vai keksiskö niistä jo muuta :)